Lovas tábor

 Időpont:  július 13-17

                   augusztus 10-14 

Ára:            29.000 Ft

Hűség ár : 27.000 Ft

 

Szakmai vezető: Mezőné Andi
Helyszín:  Eger-Felnémet lovasiskola (Ceglédi dülő,Felsővárosi út)
GPS kordináta : 47.932181, 20.370052
A napirend:
7.45- 9.00 gyülekező a Csinos-tanyán. Az Obi-Tesco után az Egri út 50-nél  ( Egri lovasegyesület tábla, régen csempebolt sarok) jobbra, a vasúton átérve balra, 30 méter után balra már ott a tanya.
Tízórai, lovak előkészítése
9.00-11.30-ig  lovas elméleti és gyakorlati foglalkozás csoport bontásban
12.00-13.00    ebéd a tanyán
13.00-15.30-ig  csapatépítő, mozgásos játékok,kézműves és kreatív foglalkozások.Az ott lévő házi állatokkal ismerkedés.
15.45- 16.15-ig  a gyerekek elvitele a tanyáról egyénileg.l

Hozzatok magatokkal: innivalót, gyümölcsöt,  tízórait, esőkabátot, napvédő sapkát,  kedvenc játékot ( pl: kártya…).

 Lovagláshoz : hosszú-vékony nadrágot és zárt cipőt, ha tudtok biciklis sisakot( ezeket csak pénteken hozzuk haza).  Aki szeretné megjutalmazni a lovát délben, az hozhat almát, répát, dinnye héjat.
         

   

 

 Célunk a lovagláshoz szükséges izmok előkészítése hevederben tornával. Ügetés és szárfogás gyakorlása kezdetben hevederben, majd nyeregben.  Helyes ülés kialakítása nyeregben, szárfogás. Osztályban lovaglás gyakorlása, akadálypálya (cavaletti) leküzdése lépésben majd ügetésben.    A lovaglás és a lóval való kapcsolat a mai gyerekek számára elérhetővé vált. A lovas sport lassan beépül a mindennapjainkba.A lovak gondozásának megtanulása segíti abban a gyerekeket, hogyan bánjanak az állatokkal. A lovaglás,Felnémet Csinos tanya lovardájában d képzett, szelíd iskola lovakkal történik,szakképzett oktatók segítségével.Így teljes biztonságban tudhatod gyermekedet a négylábúak társaságában.

A foglalkozáson minden gyerek személyre szabott oktatásban részesül, a tudásának megfelelő szinten egyéni futószáras foglalkozás vagy osztályban lovaglás formájában .Nagy hangsúlyt fektetünk a kis lovasok biztonságára, így mindenki csak kobakban ülhet lóra.